De ce?

AMALR – Asociaţia Muzeelor în Aer Liber din România este o nevoie socială, o dorinţă a specialiştilor din muzeele în aer liber dar şi o dorinţă a publicului larg pentru o bună comunicare cu patrimoniul muzeal.

România are o reţea de muzee puternice, care reprezintă cu mândrie ţara la Conferinţele internaţionale, cu oameni pregătiţi şi dedicaţi ştiinţei.

Reţeaua muzeelor în aer liber este un instrument de lucru pentru cei ce doresc să afle despre Muzeele de gen din ţară, instituţiile afiliate dar şi reţeaua muzeelor din spaţiul european şi nu numai. Se pot crea conexiuni între muzee dar şi între vizitatori.

Plann-ing-ul unei călătorii în ţară dar şi în afara ţării, în ceea ce priveşte turismul rural, se poate realiza cu ajutorul site-ului Asociaţiei, care reprezintă în acest caz o bază de date excelentă dar şi o modalitate prin care ştim în ce perioade să călătorim datorită Calendarului de evenimente desfăşurat la rubrica Evenimente.

Este un avantaj pentru Membrii, care pot vizita muzeele din România, datorită
Legitimaţiei de Membru care scuteşte de plata taxei de intrare prin simpla prezentare a acesteia.

Sunt mai multe motive, însă, te lăsăm să le descoperi… singur… sau însoţit şi apoi să ni le transmiţi prin mailul – muzeulsatului_ig@yahoo.com

Perspective:

• Traseu turistic AMALR
Proiect amplu, o provocare pentru AMALR, realizabilă prin intermediul unui parteneriat şi o colaborare strânsă cu Asociaţia Cele mai Frumooase Sate din România, din Braşov
(http://cele-mai-frumoase-sate-romania.webs.com/)


Asociaţia are un număr maxim de 200 de sate.
Criterii eliminatorii pentru satul candidat
– sa aibă un caracter rural – sub 5000 locuitori
– sa aibă cel puţin un obiectiv turistic, atracţie culturala , ex – monumente clasate, muzeu, site NATURA 2000, etc.
– un patrimoniu arhitectural si urbanistic de valoare, evaluate după criterii de calitate
– hotărâre CL
Oricare sat candidat va fi evaluat de Comisia de evaluare si certificare. Comisia este formata de specialişti si este independenta.