Muzeul Satului Brănean

f9275e74e06be53b142899d48f1b474eMuzeul Satului din Bran este amenajat chiar în curtea Castelului Bran (cel mai vizitat obiectiv turistic din România după statisticile oficiale – datorită legendelor ce îl au ca personaj principal pe „Dracula”) şi reprezinta un important vestigiu cultural al zonei Bran. Realizat in urma cu peste 40 de ani, muzeul satului evidenţiază arhitectura tradiţională din satele din Ţara Bârsei.

Principalele tipuri de gospodarii şi locuinţe amenajate în interiorul muzeului, alături de o serie de anexe gospodareşti sunt raportate la ocupaţiile de bază ale vremurilor respective, cum ar fi: agricultura, creşterea animalelor, prelucrarea lânii şi a lemnului, etc. Muzeul satului braneăn evidenţiază evoluţia tipologică arhitecturală de la case cu o singură încapere la case cu două şi trei încaperi, cu tindă şi diverse anexe.

Muzeul Satului din Bran este o marturie vie a acestei zone etnografice, bogată în cultură şi tradiţii şi totodată, reprezentand un punct de atracţie pentru numeroşii turişti care tranzitează Branul sau petrec sejurul la pensiunile de aici.

Program:

Vara: L –  12.00 – 18.00; Ma – D –  9.00 – 18.00

Iarnă: Ma – D – 9.00 – 16.00  

http://ghidulmuzeelor.cimec.ro/id.asp?k=1702